Vilovecka!

 In Övrigt

Hurra! Nu är den äntligen här, den efterlängtade viloveckan. Fast jag kan redan nu erkänna att jag kommer att fuska i morgon för att köra ”Le Peloton”, men har fått ok från coach Isak 😉 Annars är vilan helig för mig, det är benen i högläge, göra minsta möjliga och njuta av att inte behöva sätta rumpan på en sadel.

Innan jag hade ett träningsprogram att följa blev jag lätt stressad av att vila, kändes som att jag Borde gör något. Det här med att vara duktig och produktiv. Inte vara en latmask som ligger på soffan en hel dag. Det är sanslöst mycket lättare att slappna av och bara vara när det är någon annan som har bestämt det. På samma sätt är det lättare att motivera de tuffa passen i dåligt väder när det är någon annan som bestämt det. Vi har ju ändå lagt den långsiktiga planen tillsammans så då kan jag lita på att den träningen och den vilan jag gör kommer att leda mig till målet!

20150804_104718

Jag kan fortfarande läsa om cykling när jag inte cyklar själv!

Så vad hittar jag då på när jag ska ägna mig åt ingenting? I Breda är det mest fika av olika slag. Fika på stan, fika i soffan med en bok, fika i soffan med serier på datorn, fika med fika… ja ni fattar, jag får tiden att gå. I Stockholm är det lite mer fläng och styra med saker, träffa vänner och familj men jag har lärt mig att känna efter om jag verkligen orkar eller inte. Prioritera. Just den här veckan handlar det mycket om att få ordning på kroppen igen. Riktigt sliten, trött från topp till tå så det blir en del besök hos Access Rehab. Bända, knäcka, massera… det tar också tid för kroppen att bearbeta så perfekt att ha det lugnare med träningen.

 

Jag hinner inte träffa alla jag skulle vilja men lyckligtvis har jag en omgivning som förstår mig och accepterar mina prioriteringar. Det går inte att göra flera saker 100%, jag får välja mina fajter och är glad att jag har sånt bra stöd runtomkring mig!

20150804_105103Igår hade jag syskondate med bästa Nisse, grillkväll, skitsnack och bra idéer om framtiden kläcktes! Idag jobbar jag på att gå in ett par skor jag ska ha på bröllopet på fredag, skickar lite mail, funderar på framtiden, fikar och ser fram emot att TITTA på cykeltävling ikväll. Låter inte så jobbigt? Nä, men det ska det inte heller vara! Jag vet att jag behöver det som uppladdning för Tour of Norway nästa helg. Kul fakta ang. det otalet med tävlingar jag kört i år är att nu i helgen blir det 2a helgen sedan 8e mars (när jag körde först racet) jag INTE kommer tävla. Nisse gjorde en snabb överslagsberäkning och landade någonstans på 50 starter…

Ser fram emot mer fika, mer sol, gladare kropp och ett hejdundrans bröllop innan jag trampar igång igen 😉

Comments
  • LenaSofia
    Svara

    Tjenelitjenare! Nu har jag också hittat hit, skoj! Köööör så det ryker

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.