Vilket cykelår!

 In Övrigt

Sitter som bäst här hemma i Falun och försöker smälta ner allt som har hänt de senaste sju, åtta månaderna. Ytterligare ett steg upp tycker jag. 2016 fick jag chans att köra några få WWT (Womens World Tour)- tävlingar men mestadels kategorierna under och ett gäng nationella tävlingar i Belgien och Holland. I år, 2017, har mitt tävlingsprogram mestadels bestått av WWT och endast en och annan tävling någon kategori ner. Jag har fått cykla på en ny kontinent och tävlat i flera nya länder.

Jag har cyklat i ett lag på en professionellare nivå, haft tillgång till dubbelt så många cyklar, blivit in- och utflugen till tävlingar, haft högre press, tävlat på längre distanser och i starkare motstånd. Fått mer, gett mer och utvecklats mer. Jag har bl.a. vunnit SM-guld, tagit mig igenom Giro Rosa och kört både EM och VM för Sverige. Men jag har också stundtals varit så fullkomligt slutkörd att jag inte kunnat träna alls. Det är en hårfin gräns och med nya omständigheter tar det ibland tid för alla kroppens delar att hinna med. Det som inte dödar härdar säger man ju och jag tror verkligen att det här tuffa men också väldigt roliga året har gett mig en mycket bra grund att stå på för nästa år och framöver.

Från första tävlingen i Belgien i slutet på februari till sista loppet i Norge i slutet av september har jag bara varit sjuk en gång. En lättare förkylning som förmodligen var resultatet av lite för många resor och lite för många race på kort tid. Några dagars vila så var den som bortblåst och jag missade endast en tävling. Jag har inte haft någon värre skadeproblematik än att jag kunnat hantera det med bästa hjälpen från Access Rehab, inte behövt lägga om någon träning pga skador på hela året.
Jag åkte förvisso på en matförgiftning en knapp vecka innan VM men på det hela taget har det varit ett grymt år. Heja kroppen!

Jag är glad för chansen jag fått att utvecklas på många plan i år. Det är många som hjälper mig bli en bättre cyklist, jag är tacksam för möjligheterna det ger mig att bli mitt bästa jag och jag är stolt över att kunna ge tillbaka ett SM-guld till alla som tror på och stöttar mig på olika sätt. Vilket cykelår vi haft tillsammans!

Nu njuter jag av lite säsongsvila ett tag, laddar batterierna och ser sedan fram emot ett ännu bättre 2018.

Showing 4 comments
 • Ronny Lindkvist
  Svara

  Året kunde varken sluta eller börja bättre… hoppas kroppen håller tio år till på cykeln. Så vi får se dig i många lopp framöver!

 • Johan A
  Svara

  Hav jädrar vilket år du har haft. Löjligt häftigt!!

 • Tommy Pollák
  Svara

  Du skriver som alltid intressant och roligt. Det har varit fint att få följa dig genom bloggen och instagram. Men hur var linjeloppet i Bergen? Kunde tyvärr inte följa hela på TV, såg bara att du var loss tidigt men att du inte fullföljde. Slut på orken, vurpa, punka eller maskinfel?

  Ditt cykelår har varit jobbigt men väldigt givande har jag förstått.
  Önskar dig en välförtjänt (kort) vila, bra uppladdning inför 2018 och en bra säsong 2018.

  • sarapenton
   Svara

   Tack för de fina orden Tommy! 🙂

   Efter ha varit matförgiftad en knapp vecka innan linjeloppet hade kroppen nog inte riktigt hunnit komma ikapp. Försökte göra en tidig insats för laget, fick tyvärr ingen med mig där i inledningen. Hade sedan tyvärr inte krafter kvar för att vara med på slutet. Fint ändå att få avsluta med en 9e-plats till Sverige och riktigt härlig stämning i Bergen.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.