Sista rycket!

 In Övrigt

Ja, jag vet att det var ett tag sedan. Lite dåligt samvete för det för jag vill att ni ska vara med mig där jag härjar omkring på min cykel men jag hinner inte med allt. Jag har ju inte ett ”vanligt” jobb och även en massa ”dötid” som många skulle kalla det. Men den tiden är också till för att verkligen koppla av och låta kroppen återhämta sig ordentligt. Det blir mycket läsa, sova, rita och i bästa fall vara hemma och hinna umgås med Oskar. Det är min återhämtning. Jag tycker också om att skriva av mig lite på bloggen men jag tror inte jag har hunnit stanna upp och reflektera tillräckligt för att få ner några vettiga ord sedan sist.

Hemmaäventyr med Oskar, kolla in slukhål i Falu Gruva.

Nu sitter jag i alla fall i Danmark för att i morgon inleda den absolut sista perioden av denna säsong. Jag kommer vara här och förbereda mig tillsammans med det lag som ska köra lagtempo-VM den 17e september i Bergen, Norge. Därefter blir jag kvar till helgen efter då det är dags för årets sista race, linje-VM! Så det är inga små lopp kvar direkt och det gäller att komma så väl förberedd som möjligt både fysiskt och mentalt.

Paus i blåbärsplockningen.

Säsongen har varit väldigt lång med idel tävlingar sedan slutet på februari. Jag har aldrig tidigare haft ett så gediget program med tävlingar på den högsta nivån. De två tidigare säsonger jag gjort internationellt har inkluderat en hel del nationella lite mindre tävlingar i främst Holland och Belgien men i år har jag inte gjort ett enda sådant lopp. Jag har rest mer, tävlat på längre distanser och alltid i den absolut yttersta konkurrensen. Det är kul men det känns. Och det kräver framför allt mer av mig på alla plan. Har jag insett.

Jag älskar att skratta på scen med mina vänner!

Jag är väldigt taggad på att få köra lagtempo-VM för första gången och kunna komma in med en god förberedelse tillsammans med laget. Det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan göra tillsammans och jag hoppas jag ska kunna bidra på ett bra sätt. Det finns så mycket kompetens inom tempoåkning i det här laget och jag lär mig någonting nytt varje pass med dem på tempocykeln känns det som. Senaste veckan i Holland fick jag chans att köra två individuella tempon i form av en prolog och ett lite längre tempolopp. Eftersom jag inte direkt har med tätstriden att göra på den disciplinen (än) så fokuserade jag på att få till bättre teknik och position. Det känns som att jag börjar bli mer kompis med min tempocykel nu, vi får se vad detta läger också kan ge.

Det blir bättre och bättre.

Inatt är jag solokvist i det stora fina hus vi bor i denna vecka innan de andra kommer i morgon. Jag njuter i fulla drag av all yta, sova i ett eget rum och ingen som ser, hör eller bryr sig om vad jag gör. Det är de små tingen man får njuta av. Lugnet före VM-stormen drar igång på riktigt.

 

 

Showing 5 comments
 • Ronny Lindkvist
  Svara

  Helt rätt Sara! Återhämtning får inte underskattas. Den går i första hand innan träningen inför nästa säsong börjar. Lycka till i Norge!

 • Lars Herthelius
  Svara

  Kör hårt! Blir roligt att följa dig och landslaget. Tokpunka på’rej! 😃👍🏼

 • Tommy Pollák
  Svara

  Lycka till i Bergen!

 • Ronny Lindkvist
  Svara

  Fantastiskt lopp! Jag njöt varje sekund

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.