Hejhej från träningsfabriken.

 In Övrigt

Jag fick min välförtjänta vila från både cykel, träning och även bloggen visade det sig. Man skulle kunna tro att jag var trött på att flänga och bara skulle hålla mig hemma under off season. Hemma är det dock svårt att helt koppla bort och koppla av, dessutom med ett annalkande höstväder kände både jag och Oskar att vi ville komma bort till någonting annat och avslappnat. Vi hyrde därför en lägenhet i Makarska, Kroatien, och bara njöt av livet i 11 dagar. Oskar behövde i och för sig träna lite men jag tillät mig verkligen att ha semester. Från strand till glassbar via någon båttur och en skogspromenad och tillbaka till stranden. Det var helt perfekt och verkligen fantastiskt!

Sedan vi kom hem har jag kommit in i rutinerna. Så gott som det är att ha semester är det också ganska skönt med rutiner. Veta vad jag ska göra av dagen, vad för träning som står på schemat och bara får hänga runt lite spontant i Falun som jag jobbar på att göra till min stad. Med lite olika träningsgrupper häromkring har jag verkligen försökt få till gemensam träning. Jag är inget fan av att träna sent på kvällen när jag har hela dagen på mig men för sällskap är det helt klart värt det. Jag springer mycket mer än förra vintern och är glad att kroppen håller för den upptrappning som varit. Jag trodde aldrig att jag skulle orka hänga på de snabba triathleterna men det visar sig att även cykelben kan springa på tillräckligt bra.

För att motivera mig och mixa upp träningen lite har jag också gått och blivit med MTB. Jag önskar att jag hade cyklat i skogen när jag var liten så feg som jag känner mig nu men det är ändå barnsligt roligt trots min något osäkra teknik. Bara att klara ett litet parti på en stig bättre än förra varvet ger en väldig kick som är svårt att få till på landsväg på samma sätt. Det känns viktigt att få variera sig och jag tror verkligen att det kommer att göra mig till en bättre cyklist på landsväg också. En annan fördel i den kalla vintern är att eftersom man inte cyklar lika fort som på CX till exempel så håller man sig också varmare. Dessutom rör man mer på sig på en MTB. Jag tror också att det kommer göra att mitt sug för att cykla racer bara ökar och jag är redan nu väldigt taggad på en långläger i värmen jag ska till i början av 2018. OBS. Cliffhanger hehe.

Så rullar det på. Löpning, gym, cykel och boxning. En härlig blandning som ska bygga en starkare cykelkropp och peppad cykelknopp till 2018. Det handlar om att ha roligt i grund och botten. Jag kanske inte skrattade mig igenom mina backintervaller löpning idag men jag njöt ändå av att få träna ute i gott sällskap och komma hem med en trött men glad kropp över att ha tagit mig igenom något jobbigt. Det är skönt att bara kunna gneta på och veta lite mer vad jag ger mig in på nästa år. Jag blir ju kvar i samma lag och det känns tryggt och bra att veta lite hur allt funkar och inte behöva börja om helt som jag behövt de tidigare säsongerna. Det ska också bli spännande att så småningom få träffa mina nya lagkamrater.

Förutom att träningsfabriken är i full gång här i Falun så har jag även gjort en avstickare till Stockholm för att föreläsa för Fredrikshof Cykelklubb. Så himla roligt och energigivande att få prata inför andra om vad jag brinner för och få chans att sprida inspiration och förhoppningsvis motivera andra till att våga satsa på sina drömmar. Är det någon som läser som är intresserad av att ha mig som föreläsare är det bara att höra av er. Jag gjorde även ett litet inhopp i en klass 5 på en skola här i veckan och fick berätta om mitt cyklande. Riktigt roligt att få prata med framtiden och svara på alla nyfikna frågor mellan himmel och jord.

I morgon hoppas jag att det inte är lika mycket skridskobana på vägarna som förra helgen.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.