Tour de Feminin

 In Övrigt

Nu har det varit full rulle ett tag igen! Efter den olyckliga kraschen på SM var jag hemma i Stockholm och kurerade mig och betade av på att-göra-listan som alltid finns när jag är på hemmaplan. Mycket trevligheter med både vänner och familj klämdes in och läkningen av ansiktet gick riktigt bra!

Det gick så bra med kroppen att jag stod på startlinjen redan på söndagen igen på Västboloppet i Burseryd. Visste inte riktigt vad jag skulle vänta men ville hoppa upp på kolfiberhästen så fort som möjligt igen för att känna att jag fortfarande var trygg etc i tävlingssituation. Två grusvägspartier väntade längs banan varav den första var rätt ”nygrusad” och således rätt slirig… Jag fick punka där redan på andra varvet. Tog lite onödigt lång tid att få ett nytt hjul från neutral service som dessutom var 10-delat istället för 11 som jag borde haft, men det är en annan historia. Tappade ytterligare tid på det sliriga gruset (better safe then sorry tänkte jag i mitt stilla sinne). Var först nära att bryta vid varvning då det inte kändes så skoj längre men kom på andra tankar och satsade på att få till ett bra träningspass istället. Så jag köttade på i min ensamhet, kom ikapp lite tjejer som jag faktiskt körde ifrån, allihop, och det gav ju lite extra energi. Kom till sist i mål som 9a. Trist med punkan men nöjd över att kroppen ändå kändes bra och att jag fick med mig ett bra pass!

Från Småland brummade jag vidare till Skåne och bodde över hos Alexandra. Vi badade i havet och åt och drack gott innan jag på måndagen körde vidare till Breda. Det gick förvånansvärt bra! Jag kunde sova lite på båten mellan Danmark och Tyskland och hade sedan ork att bränna hela vägen fram med bara ett tank/kaffestopp. En dag i Breda för att fixa nytt däck (efter punkan på söndagen), tvätta, handla mat till Tjeckien (måste ju gardera sig), träna och packa om. 07.15 på onsdagen mötte jag upp mina lagkompisar för att åka vidare till Krasna Lipa i Tjeckien för att köra Tour de Feminin. Jag sov hela vägen…

För att försöka komprimera historien lite så gick det väl både bra och dåligt för egen del men generellt sätt bra för laget! Jag fick med mig en 8e-plats på 2a etappen. Ett lopp jag är väldigt nöjd med eftersom jag både kunde göra ett bra jobb som hjälpryttare och även få chansen att spurta till mig en egen placering på slutet. Jag tappade sedan olyckligt kedjan på tempot dagen efter och fick stanna och pyssla, sjukt besviken efter det. Körde hyfsat på etapp 1 och 4 och var rätt paj i benen på etapp 5 och fick finna mig i en gruppetto sista 50km. Bäst var att Hanna fick med sig en 3e-plats på sista etappen och blev 11 i sammandraget! Vi har haft skoj, vädret har varit med oss och jag har väl som vanligt lärt mig en hel del nya saker 😉

11703129_825155180925241_6951689037820349790_n

Efter en (för) snabb tripp hem hann jag komma ikapp lite i måndags. Tvätta, packa upp, handla, träna… på kvällen mötte jag upp Isak på stationen som kommer vara här till torsdag och hålla sällskap. Jag bjöd på en fin runda med massa regn, platta vägar och rätt grå utsikt igår. Vi hann dock med att besöka Belgien inte mindre än 2 gånger!

På fredag drar BeNe Ladies Tour igång, 4 etapper på 3 dagar och det är bara att ladda om.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.