Racerapport: Omloop der Kempen

 In Övrigt

Det är så mycket jag vill säga om gårdagen men jag vet fortfarande inte hur jag ska sortera allt… Ibland blir det rörigt i huvudet och då är det inte lätt för benen att veta hur de ska bete sig.

Vi hade en väldigt starkt lag till start i årets första deltävling i ”klubbligan” och planerade för att styra och ställa en del under loppet. Vi lyckades hyfsat med att dels köra hårt tillsammans tidigt för att sträcka ut klungan och förhoppningsvis göra oss av med några på kuppen. Vi hade också i olika omgångar folk i utbrytningar. Ett spännande moment var när ett annat starkt lag körde riktigt hårt för att hämta in en av våra medan vi bara låg och bevakade. Det visade sig efter en stund att utbrytaren tyvärr blivit visad fel väg och nu var tillbaka i klungan. Det tog ett tag för det jagande laget att inse detta, ganska kul att sitta med i klungan och se dom slita helt i onödan. Det kändes som en liten payback för att hon blivit visad fel väg 🙂

IMG-20150524-WA0002

Hur som helst så var det ingen som kom loss och det hela slutade i en klungspurt där vi inte riktigt fick till det. Vi hade siktet inställt på den översta pallplatsen men fick nöja oss med den 3e, vilket ju inte är fy skam det heller! Jag sladdade själv in på en 21a-plats efter att ha gjort vad jag kunnat för mina lagkamrater.

IMG-20150525-WA0002

Idag har det varit distriktsmästerskap som jag tyvärr inte fick ställa upp i då jag inte officiellt bor här. Där fick jag nyss reda på att min lagkompis Minke vann! Ytterligare en grym helg att lägga till handlingarna alltså.
På fredag och söndag väntar 2 riktigt tuffa UCI-lopp. Hills Classic 1.1 och Gooik-Geraardsbergen-Gooik 1.2 som bl.a. innehåller klassikern ”muren”. Det kommer förmodligen bli en syrafast utan dess like, ett gäng svordomar och några ”shut up legs”.

IMG-20150525-WA0008

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.