Ganska lyckad solodistans

 In Övrigt

Jag har ett ganska dåligt sinne för riktningar och hamnar gärna lite fel. Detta kan göra mig ytterst frustrerad och lite arg. Mest på mig själv. Idag skulle jag cykla 5h själv med en 20-minutare på tröskel så det dög knappast med ett antal varv runt kvarteret. Jag behövde ge mig ut i det läskigt okända.

20150521_110941Igår satt jag på google maps och kollade ut en rutt som verkade vettig och vart det verkade lämpligast att köra min långa intervall. Jag vill ju gärna inte bli hindrad av trafikljus eller annat då. Jag skrev även en fin lapp och tejpade fast på styrstammen med riktlinjer om vart jag skulle.

Solen sken och första biten till Oosterhout gick som en dans. Där skulle jag ”bara” följa kanalen hela vägen till Tilbourg där jag sedan skulle svänga ner mot Turnhout. Det tycktes enkelt på kartan men jag fick snurra ett bra tag för att komma rätt. Hamnade först i skogen på en jättefin smal asfalterad sträng. Den upplöstes tyvärr i oframkomlig off-road. Stanna, kolla kartan igen. Bitter över att behöva VÄNDA, cykla tillbaka och ta mig över på andra sidan kanalen. Där var det dock som att gå in i garderoben (eller var det nu är) och hamna i Narnia. Superfin cykelväg längs vattnet hela vägen bort till Tilbourg. Här fick jag dock strula lite mer innan jag kom ut på den sträcka jag tänkte köra min intervall på. Det gick rätt bra förutom att jag behövde ta ett extra varv i en rondell då cykelbanan inte var dragen precis dit jag tänkt…

20150521_112456

Glad över att ha det avklarat kom jag ner till Turnhout i Belgien, delvis via Baarle-Nassau som är en bit land som tillhör Belgien men ligger omgärdad av Holland. Finns några såna bitar här och där. Väl i Turnhout, som av den första anblicken jag hann ge den idag verkar vara en väldigt mysig stad, vek jag av upp mot Hoogstraten och hemåt-ish. Därifrån började jag känna mig säker och kunde cykla på utan att kolla kartan alltför ofta. Eftersom jag vet med mig att jag inte brukar ha så god koll på riktningar kikar jag hellre en gång för mycket för att veta att jag är på rätt spår. Jag började även bli lite lätt krispig på slutet efter, som vanligt, en hel massa vind och ett antal timmar i sadeln.

20150521_160750Nära hemma stannade jag till för att köpa jordgubbar hos den lokala odlaren. Riktigt goda och de gav den där extra kicken som räckte hela vägen hem! 🙂
Bra dag i sadeln trots lite inledande navigationstrassel och dessutom nöjd med att ha lyckats ta mig ungefär den sträckan jag tänkt på den utsatta tiden!

Ps. Jag har lyckats hålla mig på en cykelbana nästintill HELA rundan. Gör om det i Sverige om ni kan! Ds.

Comments
  • Tommy Pollák
    Svara

    Fem timmar på cykelbana i Sverige – glöm det!
    2 och en halv timmar på Mälaröarna (med biten från Solna till Drottningholm), mindre än två timmar på cykelbana …
    Det är alltid kul att läsa vad Du skriver Sara!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.