Racerapport: Marianne Vos Classic UCI 1.2

 In Övrigt

Banan var igår helt platt sånär som på att man skulle över motorvägen ett par gånger. Det gjorde dock inte loppet lätt eftersom det var helt öppet och blåste satan om man får uttrycka sig så? Dessutom lite knixigt och smala vägar för det mesta. Som vanligt alltså…

Med lillfingret räknar ni ut att det är viktigt att vara med i början då förutsättningarna bäddade för att det skulle spricka av ganska kvickt. Vi var lite sena till inskrivningen, som vanligt, och hamnade således nästan längst bak i startfållan. Jag valde att stå ganska precis i mitten och tänkte att där får jag bäst vindskydd från alla håll samtidigt som jag tänkte försöka avancera så fort som möjligt och sen placera mig till vänster. Vinden skulle nämligen komma från höger efter första svängen när mastern släppt.

Jag hittade mig själv precis där jag ville vara när bilen körde ifrån oss! Till och med Monique kom upp och sa nåt i stil med ”snyggt jobbat!” 🙂
Härefter var det riktigt hård körning, men jag var med. Jag låg hela tiden högt och gick med runt för att inte falla.
Kantvinden var brutal och många starka ben på samma ställe gjorde att jag tillslut fick finna mig i att se en grupp på ca 12st segla iväg. I våran grupp var det sedan inte mycket action, ingen som direkt vill köra på rätt länge och tidsavståndet ökade drastiskt. Efter ytterligare något varv var vi ändå en grupp på ca 8 som kom iväg och körde riktigt hårt och bra tillsammans men så dog det av lite och vi blev inhämtade av de bakom.

MVos1

Foto: Mailys Delatte

 

Jag var hela tiden aktiv i täten och gick med runt och tycker själv att jag verkligen fick till det i vinden idag, hittade rätt positioner och slösade inte för mycket onödig energi.

Inpå sista varvet á 11km var det riktigt avslaget och alla väntade på att någon skulle attackera. Vilket någon tillslut gjorde och så var det igång igen! Jag låg bra och kunde följa men kom inte tillräckligt högt inför spurten och gled in på en 21a-plats. Hade hoppats på topp 20 men nära nog.

Lite synd att gruppen inte ville köra och att avståndet blev så stort till de framför men ändå nöjd med vad jag fick till idag. Endast 36 av 130 startande gick i mål.

Nu åker jag hem till Stockholm ett par dagar men är tillbaka för race nästa lördag igen.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.