Inför VM vill jag tacka Stockholm CK.

 In Övrigt

För ungefär ett år sedan tog jag en frukost tillsammans med David Schwieler. Jag kom dit med en öppen förhoppning om att Stockholm CK skulle kunna hjälpa mig på traven i min cykelsatsning. Hur det skulle se ut var jag inte klar över eftersom jag inte hade gjort något liknande förut och inte jobbat med några större sponsorer tidigare. Jag hade dock en ganska tydlig bild om hur jag ville att mitt kommande år skulle se ut och hade framför allt förhoppning om en ekonomisk stöttning, vilket kanske är den svåraste biten att få till. Jag berättade om mina drömmar och mål och, som jag tror alla som träffat David vet, bara sprutade det idéer från hans sida.

Vi, eller framför allt David och co., arbetade fram ett förslag på hur de skulle kunna hjälpa mig och jag behövde inte fundera många sekunder på att skriva under. Det låg långt över mina förväntningar och jag tror fortfarande inte att de förstår att jag bokstavligen inte hade klarat mig utan den hjälpen, främst ekonomiskt.

14463088_10154591528887082_8629828357688397170_n

David och Andrew en solig dag i Belgien.

Jag hade under hösten gjort klart med ett lag i Holland och allt såg bra ut. I januari hör de dock av sig och säger att laget upphört och vi cyklister måste hitta något annat om vi vill tävla internationellt 2016. Mina planer vänds helt upp- ochner, laget skulle även stå för mitt boende så jag var verkligen tillbaka på ruta ett, med bara en månad kvar till säsongsstart. Jag hör av mig till David och berättar om krisen och det tar inte många sekunder innan han även lyckats lösa det problemet. Det finns en kontakt i Belgien som jag skulle kunna hyra in mig hos, en gammal proffscyklist som heter Andrew. Jag lyckas lösa lagbiten själv och kommer in i ett Belgiskt nystartat proffslag och kan andas igen.

Det har i perioder varit en ganska påfrestande tillvaro, både fysiskt och mentalt. I sådana lägen är det en enorm trygghet att ha det stora stöd som SCK har gett mig. Pengarna har främst gått till min hyra i Belgien och alla resor kors och tvärs i Europa i samband med tävling. Jag har gjort ca 60 starter i år. Det har även räckt till förberedande läger som gjort att jag kunnat komma in i säsongen på bästa tänkbara sätt. I förlängningen innebär det för mig att jag kan lägga mer fokus på att bara äta, träna och sova rätt för att komma närmare mina mål. Slippa en överhängande oro över hur och om jag har råd att bli bäst i världen. Nu kan jag fokusera på att i lugn och ro jobba mot det målet och skapa mig de förutsättningar som krävs.

14264215_10208725942878177_8911608958956832855_n

Foto: Brian Petyt

Jag var snubblande nära att få köra VM förra året men fick snällt sitta hemma. Målet för i år var således solklart, jag skulle till VM. Det är i år även om bana som passar mig bättre och nu står jag här, knappt 4 år efter min första tävling någonsin, med ett bokat flyg till Qatar på lördag. Det är en helt fantastisk känsla att ha ett stort mål och lyckas ta sig hela vägen dit. Ska bli riktigt kul att få bidra till Svensk framgång nästa helg.

Jag körde min första tävling för i år den 27/2 och jag har hunnit uppleva mycket under säsongen. Några av de absoluta höjdpunkterna är när jag fått chans att åka på tävling under SCK:s ledning. Det finns en sådan energi, passion och engagemang så att man som cyklist blir alldeles upprymd av positiva känslor. Trots att det inte har funnits så mycket erfarenhet har lyhördheten för vad jag som cyklsit önskat gjort att det överträffat alla förväntningar. Såväl på SM, som etapploppet Tour of Norway och WWT Vårgårda. Jag får faktiskt rysningar när jag sitter och skriver detta. Det är sådan kärlek. Till varandra och för varandra. Thomas hade tex med sin fru i Norge som åkte till någon närliggande marina mitt i natten för att få våra kläder tvättade till nästa etapp. Det kallar jag engagemang.

Jag har fått så mycket av den här klubben under året och jag grämer mig för att jag inte kunnat vara med er mer på massa olika roliga aktiviteter. Det ni har gett mig i positiv pepp och ekonomisk hjälp har gjort att jag kunnat tacka ja till alla möjligheter jag fått till min egen utveckling. Jag har bl.a. kört tre WWT-race, 5 etapplopp i diverse länder, stått på pallen både nationellt och internationellt samt att jag får avsluta denna säsong med både ett EM och ett VM. Jag är oerhört stolt över att vara med i Stockholm CK och ser verkligen fram emot att få kröna detta år med ett fantastiskt VM. Nu kör vi!

13537662_10154327352687082_7517202652242559527_n

All i sin egen lilla värld inför SM-linjet.

Showing 9 comments
 • Johan A
  Svara

  Vilken oerhörd resa du har gjort Sara!! Löjligt häftigt!!

 • jonas l
  Svara

  Grymt 😀 Så kul att följa din satsning och se det ge resultat.

 • Tommy Pollák
  Svara

  Lycka till i Qatar!

 • Margareta Lundin
  Svara

  Jag och min man Lars har följt dina framgångar och håller tummarna för dig. Så duktigt att du tagit dig till VM. LYCKA TILL!

 • Margareta Lundin
  Svara

  Jag och min man Lars har följt dig och hurrat för dina framgångar. Tänk att du nu tagit dig till VM. LYCKA TILL!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.