Dags att uppdatera!

 In Övrigt

Hej hej! Det har hänt en del sedan sist men jag har inte haft någon vettig åtkomst till internet så det har varit svårt att uppdatera. Ni som följer mig på Instagram har nog förstått att jag hänger i Dalarna i alla fall och har det rätt gött! Jag ber i förväg om ursäkt för att jag inte lyckats hitta några vettiga cykelbilder…

För en vecka sedan fick jag äran att köra Le Peloton igen. Hade lite glömt bort hur satans fort de kör! Höll på att åka av flera gånger men lyckades bita mig kvar och tog förningar där jag orkade, fick lite gliringar när jag inte orkade också. Allt helt i sin ordning med andra ord och riktigt roligt!

20150618_213212I torsdags var det dags att packa bilen full med cyklar och pryttlar igen och bege mig upp mot dalarna. Ett snabbstopp hos Per i Gyttorp på vägen för att plocka med lite snajsiga prylar och kläder, för att efter lunch landa uppe i Gesunda.

Första loppet på hemmaplan för i år var klassiska Solleröloppet i fredags tätt följt av GP-loppet Soldvarvi i lördags. Man skulle väl kunna säga att mina ben fortfarande satt kvar i en bil på loppet i fredags men hade hunnit vakna bättre till lördagen. Lagkompis Ida Erngren kom iväg med superstarka Ida Jansson och jag kunde parkera på 2a rulle i klungan som var kvar och bara bevaka. Tog glädjande nog hem klungspurten på rätt fräscha ben, skönt för huvudet inte minst!

Sedan dess har det handlat om ett par skapligt nervösa dagar inför tempo-SM som gick av stapeln igår. Mitt livs 2a tempolopp och jag hade aldrig kört så långt tidigare, 30km. Jag har känt mig starkare och bättre i benen i början på veckan nu men tempo är svårt alltså. Det gäller att inte gå ut för hårt och disponera krafterna optimalt. Krävs en del träning för att hitta sitt bästa sätt och ”rätt känsla”.
Jag startade 18.18 igår kväll och hela dagen var bara en jobbig väntan på att få starta. Magen kajakade ur och jag visste inte riktigt vart jag skulle göra av mig själv…

Nåväl. Starten gick och jag gick självklart ut för hårt. Satan vad jobbigt det var ut till vändpunkten. Hann köra ikapp och förbi tjejen som startat 1 minut innan mig innan vi vände i alla fall, men drog inte ifrån så mycket märkte jag när vi hade rundat konan. På vägen tillbaka gick det bättre men det var ändå inte förens sista kilometrarna när jag kom tillbaka över broarna till Sollerön som jag började hitta rytmen. Så dags då liksom… Körde in ytterligare 1 och hade kanske 30-40 meter upp till nästa när jag gick i mål. Här önskade jag att loppet varit minst 5-6km till så jag kunde utnyttja min nyvunna rytm men jaja. Antar att övning ger färdighet, även när det gäller tempolopp 😉

20150623_184626

Kan inte klaga på materialet i alla fall. Tack Cykloteket och Emmy för lån av framhjul!

I mål kom jag i alla fall och en 10e-plats före en nybörjare får väl vara godkänt. Hela resultatlistan hittar ni här! Stort grattis till Emma Johansson som vann övertygande och även Sara Mustonen och Hanna Nilsson som knep 2a- resp. 3e-platsen! Dit har jag en bit kvar.

20150624_204529Idag sitter jag och internetar mig i Mora och börjar tagga inför SM-linjet som går på lördag. En skön dag som ska avslutas med att kolla på när killarna plågar sig igenom 50km tempo på samma banan som igår plus lite till då 😉 Ganska skönt att ha sitt eget överstökat måste jag säga.

Rev av ett uttömmande distanspass efter loppet igår också i idel fantastiska omgivningar. Dalarna har verkligen visat sig från sin bästa sida den senaste veckan!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.