Bra ben och pallplats!

 In Övrigt

I onsdags kväll kom min räddare i nöden, Victor, ner för att hälsa på och hjälpa mig att köra hem sen på söndagen! Jag kunde ju inte vara sämre än att servera honom bra väder, cykling och en pallplats 😉

Sista tävlingshelgen i Holland/Belgien innan en liten Sverigeturné är nu alltså avklarad. I lördags var det ny deltävling i ”klubbligan” och jag lyckades komma loss med några andra med knappt 4 mil kvar. Vi samarbetade bra och drog hela tiden ifrån lite. Tyvärr missade jag lite när en av tjejerna attackerade med några km kvar till mål. Jag försökte få de andra att jobba men det ville sig inte så vi fick spurta om 2a-platsen istället… Jag lyckades inte fullt ut men knep 3e-platsen i alla fall!

kerspelen1

På vägen tillbaka från racet fick jag problem med bilen då den läckte kylarvätska som ett såll. Paniken började sprida sig eftersom vi hade en lång körning hem till Sverige planerad dagen efter… Som tur var hittade vi en verkstad som hade öppet sent på en lördag och faktiskt kunde fixa problemet samma kväll! Jag var lite stissig där med bilen, all packning och dessutom fokusera på ett lopp dagen efter som skulle avklaras innan hemfärd. Fick i alla fall ihop bitarna skapligt så vi kunde gå ut och ta en sen glass på stan och pusta ut lite (mest jag kanske?).

20150613_220453

Söndagen handlade alltså om att packa bilen full med allt bråte jag skulle ha till dels dagens lopp samt allt som skulle hem till Sverige. Var väl lite kluven i huvudet och hade svårt att fokusera på loppet innan start. Mastern skulle vara 7km och inkludera både kullersten och tågräls, inte superpepp på den öppningen men det löste sig bra och jag kunde snabbt avancera upp till 2/3 led och ha bra koll på vägen framför.

Loppet blev väldigt hektiskt med många attacker och tyvärr även en hel del krascher. Jag hade riktigt bra ben igen och kunde både gå med och attackera själv, allt blev dock inhämtat och det hela slutade i en klungspurt. Här drog jag upp Monique i Liv Planturs spurttåg som såg ut att gå riktigt bra! Tyvärr kom ett ännu bättre på andra kanten och vi fick se oss smått besegrade. Veerle hade dock valt rätt och kunde spurta in som 8a, Monique 10 och jag kämpade mig till en 23e-plats med det som fanns kvar i benen. Totalt gav det oss en 2a-plats i lagsammanställnigen för dagen. Sjukt bra med alla andra proffslag på plats!

Diamond1

Efter snabb dusch började sedan den låååånga körningen hem. Värst hade jag det mellan ca midnatt och 3-snåret fram till färjan i Puttgarden. Långa tyska, raka, mörka motorvägar med en snarkande Victor bredvid. Jag kan inte nog säga hur tacksam jag är för hjälpen, det hade tagit mig sanslöst mycket längre tid att köra själv då jag behövt stanna oftare för att sova och äta etc… Väl i rätt land lämnade vi av ett par hjul hos Alexandra i skåne och tog en fika och klappade hästar hos Victors kompis i Jönköping.

20150615_094416

Nu är det SM-förberedelse för hela slanten, på torsdag åker jag vidare till dalarna och hänger där en dryg vecka innan jag åter landar i storstan. Ser bl.a. fram emot att få leka med cykelkompisar jag inte sett på länge på Le Peloton i morgon!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.