Festlig helg i Roden!

 In Övrigt

I helgen fortsatte klubbmästerskapen med ett par nya tävlingar. På lördagen hade vi 6 tjejer som körde ett GP på 50km och efter det skulle jag och en annan lagkompis köra ett poänglopp på 10×1,3km. Svinkort och jättesvårt. Det var spurt på varje varv och poäng till första 5. På 5e och sista varvet var det extra många poäng. Den som samlat flest poäng under loppet vann.

Hela tillställningen började med att Minke kom 2a på GP:t! Jag och Veerle kom överens om att hon skulle hjälpa mig komma loss efter 3e spurten, förhoppningsvis med några få till. Jag kom loss med 2 till men det höll bara i ett varv innan vi blev inplockade igen. Hela loppet var sjukt hetsigt eftersom det var så kort och många poäng fanns att hämta varje varv. Som en ca 20 minuter lång maxspurt. Kom loss själv något varv men blev uppäten på målrakan tyvärr. I slutspurten trodde jag att jag skulle kunna kräma ur mer men benen var helt färdiga vid det laget. Tror jag slutade 14e och Veerle 12a.

IMG_6377

På söndagen skulle vi beta av ett drygt 10 mil (kort? perspektiven har förändrats något) linje och vi var nu alla 8 till start och visste att vi hade bra slagläge. 2 stora och 3 små varv i nästan ingen vind gjorde att klungan förblev rätt intakt och inte mycket hände på de 2 första varven förutom att jag bröt av en eker ganska tidigt. Helt plötsligt och utan kontakt med någon annan… Fick ett nytt hjul men jakten tillbaka blev ganska jobbig med lite knixiga vägar. Var nästan ikapp när det hade skett en krasch och cyklister blockerade hela vägbanan så jag fick börja om lite. Tog mig i alla fall tillbaka så småningom och kunde andas ut.

På de kortare varven var det fler attacker och folk försökte komma iväg men utan större framgång tills det var ca 1,5 varv kvar och Minke gick loss själv. Klungan var som apatisk och det hände ingenting! Jag blev helt paff då jag visste att det fanns fler lag som kunde och borde försöka jaga in det där. Vi satt och bevakade men det var som att ingen ens ville försöka. Bra för oss iofs men mycket märkligt. På sista varvet attackerades det friskt men luckan till Minke var för stor för att hämta in. Ingen kom loss och det blev klungspurt som Monique vann och vi tog därmed både plats 1 och 2! 😀 Jag låg bra inpå spurten men hade inte klippet eller orken och slutade som 13e. Kanske inte helt 100 efter att ha varit lite sjuk förra veckan…

IMG_6422

Vi har haft grymt kul tillsammans i helgen och kört riktigt bra som lag. Det känns riktgt bra att vara med i ett så grymt lag som kan höja varandra och jobba tillsammans. Några race till med det här gänget i veckan innan hemfärd och svenska vägar i några veckor!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.