Borta med vinden

 In Övrigt

Jo jag visste ju redan innan att Belgien och Holland är känt för att det är jädrigt blåsigt. Men det är ändå en annan sak att uppleva det.

Tidigt igår morse åkte jag till Bladel i Holland för att träffa mina lagkompisar för första gången och träna med dem i 2 dagar. Det var lite trevande i början men släppte mer och mer under våra 4h i sadeln tillsammans. Jag har nästan lärt mig alla namn faktiskt! Vi var ca 14 st. Några var bara med igår och några tillkom för att cykla bara idag.

Efter en lunch bestående av mackor och en futtig soppa (dom fattar tydligen inte att man behöver fylla på med MAT efter ett antal timmar träning) hade vi möte med lite info om säsongen. Jag fattade 0. Fick små snuttar översatta där och då men i stora drag kommer jag få det viktiga sammanfattat i ett mail senare..

lagträff

Bra gäng!

 

Vi hade lite mer tid att lära känna varandra innan den vettigare middagen och det känns som att jag kommer trivas riktigt bra med dessa tjejer! 🙂

Idag var det risk för regn (otippat?) men det höll sig faktiskt till bara lite mörka moln och uppehåll hela turen. Efter att ha blivit lite vindpinad igår blåste det nåt inåthelskotta idag. Vi dumpade de 5-6 juniorer som var med från start efter ca 1,5h och då var det slutsnackat minsann! Det kördes på bra i kantvinden och stundtals riktigt hårt! Inte varje distanspass man trycker på i maxpuls.. Jag tycker ju att det är roligt att köra fort så det var kul med lite olika spurtövningar och hårda lagtempon. I kantvinden. Mycket övningar på att ligga på tight vinge på smala vägar och snirkliga rutter. Gäller tydligen att tänka till vart vinden kommer från så man ligger rätt efter kommande sväng. Jag håller på att lära mig den hårda vägen.

Jag hade även problem med att förstå instruktionerna och hamnade fel ett antal gånger, men efter lite trasslande insåg jag att det var bäst att lägga mig sist när någon började hojta instruktioner så jag kunde kolla på hur de andra gjorde och bara glida med i övningen.

Jag har även fått säsongens nya vapen från Van Tuyl. Har trampat runt på den idag och den behöver finjusteras lite men känns ändå bra! På det hela taget en mycket bra helg och jag är taggad till tänderna att tävla med De Jonge Renner den här säsongen. Om inget oförutsett händer står jag på startlinjen redan om en vecka!

Ytterligare en häst i stallet/köket

Ytterligare en häst i stallet/köket

Showing 2 comments
 • Johan A
  Svara

  Sjukt spännande ju!!
  Hur ofta kommer ni tävla?

  • sarapenton
   Svara

   Ja verkligen!
   Har inte hela kalendern i huvudet Johan, men en hel del. Bara mars bjuder på 4st!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.