Acht van Chaam

 In Övrigt

Jag har nu betat av 7 av 8 lopp sedan förra tisdagen och är fortfarande hyfsat hel och ren! Igår var det nästintill hemmaplan då jag tävlade på cykelavstånd från Breda (åkte dock bil, men behövde få med mig lite extra hjul och annat trams).

Efter oss var det uppvisningslopp för herrproffsen så det var mycket publik och fest runtom. Rolig miljö att tävla i! Varvet var kort, ett par km och har för mig att vi körde 14 varv. Efter så många lopp på kort tid har jag inte riktigt haft ork att engagera mig i alla detaljer kring de olika tävlingarna… Tanken var också att jag skulle ha hunnit snurra något varv på banan innan så jag visste hur den såg ut men folk började ställa upp tidigt och uppvärmningen uteblev. Kände mig ändå inte särskilt stressad av det utan tänkte att det ger sig säkert bara jag tar mig fram i tät fort.

Många bra namn på startlistan hade bestämt att göra loppet riktigt hårt från start och det satte iväg i en hejdlös fart! Lade en hel del energi på att ta mig fram fort då känslan var att det skulle spricka av både här och där ganska omgående. Det gjorde det och jag lyckades vara på rätt sida. Fick bita ihop ordentligt några gånger, men när jag var på banan var jag med i tävlingen. Ville ha kul och hellre göra lite för mycket än att bara åka med.
Det blev tillslut 5 som kom loss från klungan. Själv fick jag en ganska bra lucka med några varv kvar men blev uppäten ändå och det hela slutade i en klungspurt. Jag fick inte till det riktigt och rullade in på en 14e-plats. Ändå nöjd med ett roligt race och ganska pigga ben!

8vanchaam1

Jag ska ärligt säga att jag har pendlat lite mentalt med att ladda för så många lopp under så kort tid. Fick ny energi från 2a-platsen i lördags men engagemanget kanske inte har varit 100%… Som bekant är ju den mentala biten av stor vikt för prestationen så igår kändes det så bra att ha kul under hela tävlingen även om benen pekade rakt ut då och då. Det är ju därför jag gör detta, det är roligt! Roligt att testa sina egna gränser. Roligt att testa andras gränser. Roligt att komma i mål med ett leende på läpparna trots att man inte vinner!

Vi i laget stannade kvar efter och åt, kollade på herrarnas lopp och snackade skit tills folk började mumla något om ”jobba i morgon”… En bra dag med ett bra gäng helt enkelt!

Lite lugn fram till lördag nu då jag tävlar i Belgien. Nästa vecka är det hem till Sverige och ladda om både kropp och knopp för nästa utmaning som blir Tour of Norway med landslaget i mitten på augusti! 🙂

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.