7-14-7-2 = halvvägs!

 In Övrigt

8 inplanerade race på 1,5 vecka och jag har kommit halvvägs med ett rätt bra facit! Jag har besök här i Breda av ytterligare några svenskar och vi kör kriterium/kermis i Belgien och Holland för att få fart på benen, mera tävlingsvana och såklart för att det är skoj! Konceptet är så rackarns enkelt; man kommer dit, skriver in sig och betalar 10€, kör, lämnar igen nummerlappen efter och får 5€ tillbaka (plus ev. spurtpriser som alltsom oftast är på varje eller vartannat varv). Varven brukar vara lite längre i Belgien, 5-7km oftast, och man kör runt 80-90km. I Holland är varven kortare och fler (och plattare!), i onsdags körde vi t.ex. 50 varv och fick ihop 65km! Galet.

erpe mere5Jag har haft lite problem med mina vänstersvängar efter kraschen på SM men det börjar reda ut sig och igår var väl första loppet där jag inte alls tänkte på det eller kände att jag fegade. Skönt! På dom här mindre lokala rejsen kan jag tillåta mig själv att testa och ta för mig lite mer då motståndet inte är lika mördande hårt som på UCI-loppen.

Igår var jag på god väg att få till något bra. Banan passade mig, jag hade pigga ben och huvudet var med. Jag attackerade otalet gånger på olika ställen men fick liksom inte till det där avgörande och kom inte loss. Tyvärr var det andra som fick till det och klungan jag satt i fick finna sig i att spurta om en 4e-plats där jag då blev 7a totalt. Inte fy skam, men hade velat få ut mer av slitet.

erpe mere6

Ny chans kom redan igår. En av de stora fördelarna med den här sporten, man hinner aldrig gräva ner sig för något då det hela tiden kommer upp något nytt att fokusera på framåt! Lierde i Belgien var platsen för drabbningen och banan var både jädrigt blåsig och backig. Motvind där det var som mest uppför såklart, 9 varv skulle avverkas med spurt på varje varv. Första varvet gick i snigelfart (förmodligen för att många med mig inte hade kört varvet och ville få koll på hur det såg ut och hur vinden låg på), men redan på andra varvet var det 2 som kastade loss ganska tidigt och fick en hyfsad lucka.
Ut på en flackare utförslöpa tog jag min chans och drog på en attack för att köra ikapp de 2 utbrytarna. Jag fick ingen med mig men lyckades gneta ikapp de 2 själv och visade lierde1direkt att jag ville vara med och köra så vi fick bra snurr. Lite meningsskiljaktigheter efter första målpassering där en av de andra ställde sig upp för att spurta för premien, några väl valda ord efter det men tillslut kom vi överens om att det ändå var bäst att samarbeta för att hålla klungan på behörigt avstånd.

Motvindsbackigheten började ta ut sin rätt på riktigt redan näst sista varvet så när en av de andra gick loss där på sista varvet hade jag helt enkelt inget att att sätta emot och den 3e tjejen var ännu tröttare än mig. Jag försökte jaga på andra partier men kom aldrig ikapp och fick se mig rulla in på en 2a-plats. Jag hade släpat in den 3e tjejen på min rulle hela sista varvet så hon lade sig frivilligt för en 3e-plats, fair play. Gött att få till en pallplats efter 2 dagars bra och aggressivt tävlande av mig. Det ger den där lilla extra moroten till de race som är kvar innan lite vila och även ro i huvudet som börjar bli rätt tävlingstrött.

lierde pallen

Jag började ju med att påstå att jag var halvvägs, så vad har jag då kvar? Idag åker vi tillbaka till Belgien för nytt lopp, i morgon och onsdag kör jag i Holland och på lördag är det UCI-lopp i Belgien igen. Hem till Sverige på söndag om en vecka, kan ni fixa sol och vackert väder tills dess? 🙂

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.