Senaste veckorna och dubbel-5a på SM

 In Övrigt

Det var ett tag sedan jag uppdaterade nu och en hel del har hänt. Kanske just därför som skrivandet inte har blivit av. Jag avslutade första halvan av utomlandssäsongen med en helg i Tyskland tillsammans med landslaget. Jag kan kort och gott summera det som en festlig benslakt från start till mål. Det var i princip samma varv, fast olika antal rundor, på de både linjeetapperna samt tempoetappen.

Från start var det fullt ställ upp, upp, upp för att sedan blåsa på ner till botten på backen och börja om igen. 11 varv första dagen, ett varv på tempot (men utan att klättra för mycket) och sedan 9 varv med några fler höjdmeter sista etappen. Jag fick kriga på ordentligt men lyckades ta mig igenom och få ett slutresultat i alla fall. Riktigt mosiga ben och skönt att få styra hemåt Stockholm efteråt.

Väl hemma laddade jag fullt mot SM i både tempo och linje veckan efter. Tempoloppet hade jag inte satt några förväntningar på. Jag ville öva in en rutin och upplägg kring att cykla just tempo. Eftersom det inte är så många tempolopp på en säsong var detta ett bra tillfälle, tempo fäller ju ganska många avgöranden på totaltider i etapplopp tex. Jag fick till en uppvärmning som jag tänkt och försökte köra väldigt medvetet och bara trycka på gott det gick sedan. Efter målgång kände jag mig nöjd men hade ingen aning om hur det gått och hade som sagt inte heller några förväntningar på stordåd. Döm av min förvåning när sedan resultaten kom och jag slagit mig in på en 5e-plats! Långt över vad jag trott och väldigt nöjd när jag sedan tog en titt på datafilerna från loppet också.

13442294_1396695837012260_6659429551904339174_n

Foto: Lindgrens Sportfoto

På linjet gick jag in med självförtroende och hade bra ben hela dagen. Väldigt nervös innan och ganska höga förväntningar på mig själv. Fick till det bra tycker jag, körde även här medvetet och försökte vara taktisk ända fram till slutet. Satte mig på Sara Mustonens hjul inför spurten och tänkte att det kunde ge mig en pallplats i slutänden. Fick dock inte till det och blev grymt besviken av att rulla över linjen som 5a (4a i den gruppen då Emma var en bit före). Efter att ha både gråtit och svurit har jag nu tagit mig samman och kan konstatera att jag lärt mig att i ett nytt sånt läge vara den som drar igång lite tidigare istället för att vänta. Framför allt när jag sitter med de benen och självförtroendet. Första gången jag satt i en sådan sits och tog tyvärr fel beslut att vänta.

13528926_1399633506718493_4581924940421206682_n

Foto: Lindgrens Sportfoto

Efter SM bar det av upp till Falun där jag är nu. Jag kan väl kalla det semester, från eget tävlande i alla fall. Mycket välbehövligt att vila huvudet och bara få fokusera på att genomföra mina pass och låta dagarna passera. Framåt mitten på juli blir det åka av igen men mer om det senare. Tills dess vässar jag formen i dalaluften.

Showing 2 comments
  • jonas l
    Svara

    Riktigt bra kört! Roligt att se dig köra bra på SM även om det kanske inte ledde till placeringen du hoppats på

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.