Vardagen på hemmaplan.

 In Övrigt

Sist jag skrev var det varmt och skönt i ett annat land. Nu sitter jag hemma i Stockholm och tittar ut på regnet. Roligare kan man ju ha det!

Lite på allmän begäran tänkte jag gå in på hur vardagen ser ut för mig på hemmaplan. Det är svårt att inte få det att bli styltigt så ni får ha överseende eller bara hoppa över och vänta på nästa inlägg istället 🙂 Efter att ha satsat på ganska mycket mängd och distans under oktober och november, inkluderat simning, styrka och löpning, går jag nu in i en ny fas.

Ett pass jag alltid har på schemat när jag är i Stockholm är Le Peloton. En timmes hårdkörning varje onsdag året om. Just nu är det cx eller mtb som gäller och det är lite färre som vågar sig ut och inte så mycket till klunga i skogen som det blir på landsväg. Det är över innan man ens har vaknat och plötsligen hittar man sig själv framför en god frukost på Cykelcafe LeMond strax efter 07.00. Väldigt god gemenskap!

20151201_123256

Träningsstudion hemma hos brorsan.

I november hade jag även 3 distanspass, lika många tunga styrkepass plus lätt löpning och simning. Efter att ha gjort tester på Aktivitus med Isak i lördags inledde jag ett nytt block i måndags. Som några av er säkert har noterat på andra sociala medier håller jag på att bli kompis med en Monark testcykel. Jag jobbar med tröskelträning 3ggr/veckan, och har bara 1 distanspass kvar. Löpningen har försvunnit men simning och Redcord kvarstår.

Det här ger som ni kanske kan gissa lite färre timmar men med annat innehåll som ändå gör att jag måste ta mina powernaps på soffan på eftermiddagarna. Vila är nog det som är svårast at definiera och få till. Framför allt om man har annat jobb och familj som ska ha uppmärksamhet. Jag sover i regel minst 8h på natten och tar som sagt gärna en nap på soffan på eftermiddagen. Bästa återhämtningen! Till en tidig morgon som Le Peloton tex gäller det då att ha disciplin och vara i säng vid 21.

1449065352951

Lasagne är också bra matlådemat!

Ska vi snacka bränsle till kroppen så äter jag allt men medvetet. Jag försöker undvika att gå och handla hungrig! Jag gjorde en kostförändring förra vintern och bytte ut lite basvaror mot andra alternativ som var bättre för just min kropp. Jag vill inte gå in på detaljer kring exakt vad eftersom det är så väldigt individuellt. Det viktigaste är ATT man äter och kanske tar en funderare kring vad som funkar bäst för en själv (om man inte är nöjd som det är vill säga). Jag slutade tex med gluten för ett gäng år sedan efter att ha haft magproblem hela livet. Det är en värd uppoffring även om jag saknar riktiga kanelbullar något ohyggligt mycket!

Kanske blev det inte så mycket tydligare men jag vill poängtera att alla trivs bäst med olika upplägg och har olika förutsättningar. Jag trivs bäst med att ha ett schema att följa till punkt och pricka. Övrig tid som jag inte äter, tränar eller sover försöker jag jobba med olika uppslag till att få cykellivet att gå runt och givetvis umgås med nära och kära precis som alla andra 🙂

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.