Tour of Norway och snabba fötter

 In Övrigt

I helgen som gick var jag i Norge för att köra etapploppet Ladies Tour of Norway. Ett lopp jag sett mycket fram emot då jag minns det som väldigt kul och vackert från förra året. Det var lite ändringar till i år med tre linje-etapper istället för ett inledande GP och sedan två linjelopp som det var förra året.

13939351_1462245400467568_8598333171920411722_n

Foto: Eventfotografene

Vi startade i ösregnet i Halden i fredags och gick i mål i solskenet i samma stad i söndags. Däremellan hann jag med två rätt bra placeringar med en inledande 17e-plats och en avslutande 12e-plats. På lördagen fick jag kriga på ordentligt på de avslutande mindre varven och tog mig in i baken på förstaklungan. Jag gillar verkligen karaktärerna på etapperna som varit, lite kuperat hela tiden och en del längre klättringar. Fina långa slingriga utförslöpor, tekniska GP-varv innan målgång och vi fick även ett inslag av grusväg på etapp två. Det var väl rätt turligt att regnet inte hade börjat falla den dagen än när vi passerade där. Tyckte jag hade rätt pigga ben och var med bra alla dagarna, även i huvudet vilket är minst lika viktigt. Kul med så mycket och bra publik inne i de olika städerna där etapperna avslutades med några mindre varv. Bra boende och bra folk omkring oss i laget gör att jag/man bara kan fokusera på att prestera och ha roligt på tävling.

13880167_1463673133658128_7056911571221079508_n

Foto: Eventfotografene

IMAG0420En liten extra kick att mitt <3 kom och hejade lagom till målgång på lördagen och stannade resten av tävlingen. Vi fick även en fin roadtrip hem med lite badstopp på vägen. Verkligen skillnad på att resa långt med bil i Sverige kontra Belgien. Lite finare miljöer hemma om jag får vara partisk? Nu sitter jag i Falun och fick kasta om mina planer sent igår kväll. Istället för att flyga tillbaka till Belgien redan i morgon blir det några extra dagar hemma och ny spännande tävling till helgen.

Vad handlar de snabba fötterna om då? Jo, jag har fått testa ett par nya kolfibersulor från Solestar och vi vet ju sedan länge att allt i kolfiber är bättre, visst? Fick dom precis innan SM och körde med dem direkt på tempoloppet faktiskt. För er som följt med så var det ju mitt bästa tempolopp i karriären, från den mentala biten ner till den fysiska kontakten med cykeln. Det sägs att man behöver vänja sig med dem lite grann så jag vågade inte ha dem direkt på linjeloppet på SM också men har faktiskt kört med dem oavbrutet sedan dess. Fick höja sadeln lite grann bara eftersom sulorna bygger lite mer i skorna. Min initiala skepsis som jag oftast har om pryttlar som ska göra en snabbare och bättre har efter utvärdering fått stå åt sidan. Jag gillar dom. Jag har inte räknat på om det blir den wattskillnad det sägs att det ska bli men det känns som att jag får ett bra tryck över hela foten istället för bara där klossen sitter. Ganska viktigt för mig ändå som trampar som en ballerina med väldigt spetsiga tår. Sedan är vetskapen om att andra duktiga cyklister och lag kör med dem ett plus för känslan om att det är rätt och riktigt för mina fötter. Precis som att jag vill ha handskar som inte ger skavsår eller cykelbyxor med bra padding, vill jag även ha skor som ger mina ben rättvisa i kraftöverföringen.

14022168_1464555096903265_6050304688796506520_n

Foto: Eventfotografene

När jag började tävla för knappt 4 år sedan hade jag inte ens en tanke på detaljer som hur höga glas man vill ha i sin cykelglasögon, vilken tjocklek på styrlinda som är bäst för mig eller att man öht kan ha olika sulor i skorna. Det finns uppenbarligen många detaljer som gör mig till en bättre, gladare och bekvämare cyklist. Kanske skulle jag sätta mig ner en dag och göra en längre lista?

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.