Racerapport: Ronde van Huijbergen

 In Övrigt

Jag börjar med att avslöja slutet: Pallplats! 😀

Hela vägen ensam i bilen på vägen till tävlingen hade jag ett mantra: Idag vinner jag. Idag är det min tur. Jag kör bra i regn och busväder.

Prognosen hade nämligen talat om för alla som vågat titta att det skulle bli skitväder. Men lika för alla. Jag störs inte heller av det så mycket även om jag hellre cyklar i sol. När jag väl är igång är det nästan roligare ju grisigare det är. Tänkte även en del på följande:

väderhuijbergenRule #9

// If you are out riding in bad weather, it means you are a badass. Period.

Fair-weather riding is a luxury reserved for Sunday afternoons and wide boulevards. Those who ride in foul weather – be it cold, wet, or inordinately hot – are members of a special club of riders who, on the morning of a big ride, pull back the curtain to check the weather and, upon seeing rain falling from the skies, allow a wry smile to spread across their face. This is a rider who loves the work.

Vi var runt 80 till start och det regnade och blåste som sagt var en hel del. Jag stod långt fram i starten och såg inte till de bakre delarna på klungan någon gång under dagen faktiskt. Vi skulle köra 60km på en bana som var ca 2,5km lång. Jag är glad att det var någon annan som räknade varven.

Redan från start var det bra fart och jag fick ett läge jag inte kunde tacka nej till redan på 3e eller 4e varvet och attackerade. Kom loss, men tyvärr solo. Körde ändå på och hoppades på att någon skulle attackera ikapp mig men blev istället inhämtad av klungan efter några varv.
klungan huijbergenHärefter var det många som försökte komma loss men ingen som hann särskilt långt. Jag slet väl lite onödigt mycket själv för att inte släppa iväg någon. Dåligt med is i magen…

Det hela slutade med en klungspurt och jag valde att ta den enda Liv-Platuråkarens hjul då hon kändes som ett starkt kort. Hon drog till med segern men jag var precis bakom på en fin 3e-plats!

Nöjd med dagen och säsongens första pallplats!
På vägen hem var jag också tacksam över att jag får plats med cykeln i bilen då jag är rädd att den hade blåst bort på taket annars. Jag hade problem att bara hålla bilen i rätt kurs…

pall huijbergen

Showing 5 comments
 • Johan A
  Svara

  Härligt Sara!
  Du går från klarhet till klarhet! Antar att du inte kommer hem nu utan avslutar karriären som ett riktigt proffs??

  • sarapenton
   Svara

   …vem har pratat avslut? Jag har ju precis börjat 😉

   • Johan A
    Svara

    Alltså, tio år och sju miljarder kronor senare menade jag såklart. 😃

 • Elna
  Svara

  Du är så grymt bra Sara – och en fantastisk inspiration för alla oss motionärisar här hemma. Älsk på skitväder och stort grattis!!!

  • sarapenton
   Svara

   Tack Elna! Kul att jag kan inspirera andra! 😀

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.