Miniläger i Falun

 In Övrigt

För att få ett litet break och dessutom spendera en vecka med bästa Marika åkte vi upp till Falun i tisdags. Egentligen inte så annorlunda liv från det jag har på hemmaplan, men miljöombyte förnöjer helt klart!

Förutom de vanliga passen på monark etc så finns ju här även en velodrom. Jag har inte kört velodrom sedan jag gick introkursen och var här en helg för 2 år sedan. Den bakgrunden gjorde att jag har känt mig lite lätt nervös över om jag skulle komma ihåg att cykla tillräckligt snabbt för att inte ramla ner osv… I torsdags hade jag vilodag och passade därför på att följa med Marika som skulle köra ett pass där och titta på när de andra barnen övade på att svänga vänster. Såg ju inte så svårt ut och framför allt väldigt roligt!

Så efter att ha pillat mig i naveln hela dagen i fredags och laddat benen var det dags att trampa upp 20151217_165049på velodromen. Var väldigt skönt att ha Marika där som jag kunde köra efter och få en känsla för vilken fart jag behövde hålla. Kände mig som Bambi på hal is och fokuserade mest på att hålla jämn takt med hennes bakhjul. Första problemet uppstod när vi hade kommit ifrån varandra efter ett tag och jag sedan skulle ta mig ner igen och stanna till vid sargen. Hur var det nu igen, kan man gå ner när man ligger först i klunga eller behöver man gå ner bakifrån? Fick i alla fall till det utan för mycket trassel och lyckades undvika att stå på näsan när jag skulle stanna till vid de andra lagom till att Emma skulle förklara dagens Toppfysik-pass.

Vi körde lite olika typer av intervaller uppdelade på 2 grupper. Vet inte riktigt hur det gick till men hamnade i alla fall med 4 andra väldigt starka killar medan den andra gruppen var 8-9st. Hur som gick det ändå bra och vi köttade på ordentligt, var riktigt skoj att få gasa och åka fort! 😀 Sådär lagom stum i benen efter och det hade inte riktigt släppt till mitt tröskelpass igår förmiddags… men ska man vara fin får man lida pin eller vad man ska säga? Ska man bli stark får man ha ont i benen ibland? Precis lika roligt, om inte ännu roligare, att cykla velodrom som jag minns det från sist var det i alla fall!

Idag har vi kört findistans med ett bra falugäng, Nya fina vägar, solen kom till och med fram ibland och det var rena vårvädret temperaturmässigt! Svårt att tro att det bara är några dagar till jul men dumt att klaga som cyklist. Finns mycket trevligt folk här som vi mellan passen både lunchat och dinerat med, känns som att det kan bli fler turer hit helt klart! Det behöver inte alltid vara så avancerat eller storartat när man känner att man behöver en liten kick eller förändring i vardagen.

20151220_122759

 

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.