Blöt morgon

 In Övrigt, Träning
20141007_212605

Våtdräkt eller cykelkläder?

Kollade vädret ett antal gånger igår kväll för att se om det verkligen stämde med 10-14mm regn och jäkligt blåsigt på morgon och förmiddag. Tyvärr stod sig rapporten och det var bara att börja klura på vad jag skulle ha på mig för nåt passande till det våta vädret.

Här hade väl en smart lösning varit en våtdräkt med padding?

2014-10-08 09.31.20

Trots vädret ser vi ganska glada ut. Foto: Niklas Emegård

Lade mig någonstans på tröskel idag och matade på. Det var inte så många andra vakna men plötsligen såg jag 2 rejäla strålkastare på en smal stig. Det visade sig vara en traktor som släpade på en gran som fallit under natten. Eftersom han tog upp hela stigen fick jag hoppa ut i riset vid sidan av. Då och då fick man även väja för nedfallna grenar och annat trams.

När jag kört under Ältavägen för första gången såg jag ett rött baklyse lite längre fram och kom ikapp. En kille som åkt av innan mig (men måste tagit en genväg?) frågade om han kunde åka på min rulle eftersom hans lyse var så kasst. Javisst!
Tog väl i lite extra efter det då hornen kommer fram och jag ville visa mig stark (ju). Blev rätt glad när han tappade i backarna, så jag väntade in lite så vi kunde köra ihop.

Längst bort på Erstaviksvägen sammanstrålade vi med Niklas och det gav lite extra gas som tyvärr gjorde att den andra killen fick släppa. Hoppas att han hittade hem själv..

20141008_081915

Tydliga spår utanför dörren..

Jag skippade fikat eftersom jag passerade hemma och det var alldeles för lockande att hoppa in i en varm dusch direkt. Klädde av mig halvt ute i korridoren, fick på mig lite torrt och gick ut igen för att spola cykel och det värsta griset från ytterkläderna så att min tvättmaskin inte skulle totalhaverera..

Väl ute (där det fortfarande öste ner) tampades jag först med en bråkig buske för att komma in till vattenuttaget. Sen insåg jag att slangen jag hade inte passade med uttaget och det sprutade bara hejvilt!
Energilåg som jag var höll jag på att få ett sammanbrott men såg då en annan slang som låg bakom busken.
Den funkade! Snabb-snabb-tvätt och sedan in till frukost!
Fick såklart byta kläder igen då jag hade hunnit bli genomblöt på cykeltvätten..

På G sedan till jobbet. Först slänga sopor på vägen bara. MEN! Precis som jag fäller upp mitt stora bästa stabila paraply utanför soprumsdörren kommer en kraftig vindil och deformerar det till obrukbart. Fan. Vänder på klacken och in och möljar ner det i grovsoporna.

20141008_085058

Ska det se ut såhär?

Något besviken och lite arg (mest på vädret) knatar jag till jobbet och får där byta om till min 4e uppsättning kläder på bara 3h. Som vilket dagisbarn som helst.

Showing 6 comments
 • Martin S.
  Svara

  Haha, skön morgon!
  Visa gärna den där Peloton-CX varianten på en lite mer normal tid? 😀

  • sarapenton
   Svara

   Det ska vi väl kunna ordna Martin. Men på villkoret att du även kommer och testar i mörkret en arla morgon 😉

   • Martin S.
    Svara

    Det är jag sugen på! Nu är ju starten mycket närmre stan med va?

   • sarapenton
    Svara

    Mjae.. fortfarande utanför Urban Deli i Sickla men man avslutar på Cafe LeMond på Folkungagatan 😉

 • Svara

  Klart proffsigt att hoja i morse!!

 • Niklas
  Svara

  Stark!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.