Bikefit

 In Övrigt

Igår tog jag med min cykel och letade mig till en källarlokal i Enskede för att träffa Klas Johansson och göra en ny bikefit.

Jag har ju både bytt ut diverse delar och ramar sedan sist och även blivit en bättre cyklist. Jag har en känsla av att det senaste året har genererat en del utveckling, inte bara på resultat, men även på hur jag cyklar och använder kroppen på cykeln. Och då känns det bra att kunna få hjälp att kanalisera den nya utvecklingen så att effekten blir så bra som möjligt även i fortsättningen.

insällningar 2Det hände en hel del under den 1,5h jag var där. Sadeln åkte upp, den tiltades lite framåt neråt och flyttades något bakåt. Klossarna på skorna justerades lite grann men mest pratade vi om tramptekniken. Det är ju ändå där kraften är som driver cykeln framåt. Jag tyckte det kändes bra med de justeringar som successivt växte fram. Fick en del nytt att tänka och träna på när jag är ute och cyklar.

Man behöver påminnas om att det inte bara är att sätta sig på sadeln och trampa. Med en påkopplad hjärna kan man komma mycket längre. Vara medveten om vart man har sin kropp och vad man gör med den för att få ut den bästa effekten.
Efter ett tag kommer justeringarna i tekniken förhoppningsvis att gå av sig självt men nu har jag hösten och vintern på mig att träna så sitter det förhoppningsvis i ryggmärgen lagom till nästa säsong!

inställningar
Från Enskede, via en mellanlandning hemma styrde jag ut till Sundbyberg för att träffa Isak.
Vi pratade upplägg nu i höst/vinter och inför nästa år. Allt är ju inte skrivet i sten än men det känns peppande att drömma sig bort lite och sätta upp nya mål.

Det kommer bli lite mer CX även om cupen inte är något jag kommer satsa på. Det har slitit en del att flänga kors och tvärs över Sverige hela säsongen så jag kommer hålla mig mer på hemmaplan och hoppas att det blir lite Kompiscross-tävlingar eller liknande.

Efter att ha fått göra lite som jag känt för ett par veckor nu ska det också bli rätt skönt att få tillbaka strukturen och jag ser faktiskt fram emot att få grotta ner mig lite mer på gymet och lyfta lite tyngre saker 🙂

Det kommer bli en förhoppningsvis härlig blandning av cykel, simning, löpning och gym. Hej hösten!

mått

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.