Kalashelg i Göteborg

 In Övrigt

Efter etapploppet i Luxemburg (där jag bl.a. lyckades kamma hem ett bergspris) åkte jag hem till Sverige. Det var ju inte så länge sedan jag var hemma men sist blev det inte riktigt så avkopplande som jag hade tänkt så nu ger jag det ett nytt försök.

Jag gjorde en kort mellanlandning hos mamma och pappa i Stockholm för att sedan ta mig till Dalarna för ett mycket lyckat överraskningskalas. Just nu sitter jag i Falun, nyss hemkommen från en fantastisk helg i Göteborg. I fredags vankades det GP-lopp mitt i city och jag och Alexandra hade en tydlig plan för att kamma hem vinsten och helst en pallplats till. Vi körde hårt från start och växelattackerade hela vägen tills 13124659_922298851202710_4116489871739760985_nsista varvet då Alex kunde komma iväg och ta sig först över mållinjen. Jag hade inte känt mig helt 100 sedan i onsdags kväll så det kändes helt rätt att hon fick chansen att komma först. Jag orkade sedan inte riktigt ta mig om Sara Olsson som kom tvåa men är nöjd med min tredjeplats och att planen höll. Riktigt kul att kunna köra så bra ihop.

I lördags var jag själv från laget när Göteborgsgirot gick av stapeln. Vi hade samstart med herrelit och jag var rätt nervös innan över hur den klungan skulle bete sig och hur pigga benen skulle vara efter gårdagskvällen. Stod långt fram i startfållan och kom iväg bra, kände mig rätt bekväm direkt och både tog och fick plats där jag ville. Redan på första stora bron ut ur stan blev det lite stökigt då det var ett brett galler som inte var helt övertäckt, lagom stort att fastna med ett cykelhjul i. Många punkade bort sig och jag hörde efter att några hade kraschat. Själv klarade jag mig med nöd och näppe och kunde trampa vidare med klungan.

Efter ca 50km trissades farten upp rejält, en grupp kom iväg i front och jag halkade av bakåt med ett annat gäng. Det blev lite osynkat till en början men kom efter en stund ihop med 3 killar som jag kunde köra lagtempo tillbaka till klungan med. Därefter rullade det på rätt bra. Fanns några guldkorn bland killarna som tog lite extra hänsyn till den enda tjejen som var kvar och gav lite extra av sin energi för att jag skulle slippa ta av min. Jag var på väg av i en lång stigning mot slutet där klubbkompis Marcus Linder såg till att det inte hände och dessutom väntade in efter att vi var några som hade gjort en smärre felkörning ca 15km innan mål. Felkörningen som några av oss gjorde tog fullkomligt knäcken på mig, både fysiskt och mentalt. Lite som att jag gick in i väggen där och fick lägga allt mitt fokus på att inte tappa Marcus bakhjul. Oerhört skönt att komma i mål som (svintrött) vinnare och inse att jag bara var 4min efter herrsegraren.

13177348_922648461167749_7568547504170792189_n

Vi stannade även kvar på söndagen och bara latade oss i det fina vädret innan vi styrde kosan tillbaka till Falun. Bättre helg får man leta efter.

IMAG6350 20160507_171722

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.